Kedves Látogató!

A Keresztény Élet hetilap huszonegy évvel ezelőtt kezdte meg működését Magyarországon, később pedig Erdélyben és Felvidéken is. Mint országos katolikus orgánum elsősorban a rendszeresen templomba járó hívekhez szól: tájékoztatást ad egyházi eseményekről, gazdag kínálatot nyújt lelkiségi írásokból, s a vallásos témák mellett családoknak szóló cikkeket is közöl. A lap elsősorban a középkorúakat és az idősebbeket szólítja meg.

Kiiadónk pünkösdszombattól az interneten is elkezdi működését. Ekkor indul el a Keresztény Élet Portál (www.keresztenyelet.hu), amely nem a nyomtatott újság elektronikus változata, hanem annak kiegészítője, mivel az idősebb és a középkorú hívek mellett a fiatalabb korosztályt is megcélozza.

A Keresztény Élet Portál tartalmilag három nagy területre osztható:

Filmek – Elsődlegesen saját stúdiónkban készített rövid filmeket közlünk, mint például: a szentmise titkait ismertető sorozat; beszélgetések ismert személyiségekkel; megkérdezzük az utca emberét, stb. Ezek mellett – elsősorban partnerektől átvett filmeken – az Egyház életének eseményeiről is beszámolunk.

Hírek – A rovat olyan hírgyűjtő, amely a hazai és a külhoni egyházi anyagok széles választékát kínálja egy helyen. Elsősorban „linkelés” útján átirányítjuk az olvasókat az eredeti honlapokra.

Lelkiség – A portál a saját írások mellett más egyházi internetes megjelenéseket is közöl. A lelkiatya válaszol rovat révén pedig interaktív kapcsolat lehetőségét is biztosítjuk.

Eszköztárunkban a hagyományos egyházi rovatok mellett olyan rendhagyó tartalmak is helyet kapnak, mint például: a nap vicce, a nap verse, rövid képregény, keresztény film- és könyvajánló, fórum érdekes témákban. „Én nem hiszek Istenben…” címmel pedig a Keresztény Élet Portál olyan rovatot is működtet, ahová az Egyházat elutasító, de az Istenben hívő, valamint az ateista látogatókat várjuk. Őket is szeretnénk megszólítani.

Czoborczy Bence
főszerkesztő

 

Megosztom:

Hozzászólások